Nya regler för Attefallshus Stockholm

Ett attefallshus i Stockholm.

Efter månadsskiftet till Mars ser det ut att tillkomma nya regler för byggande Attefallshus i Stockholm. Det är främst nya dimensioner gällande bland annat den högsta tillåtna ytan som nu ser ut att öka från 25kvm till 30kvm. Bortsett från utökningen av ytan, ser det även ut som att det kommer att ske förändringar av takhöjden på tillbyggnader. Det kommer vi att gå in på lite längre ned.

Ökad tillåten yta för attefallshus

Det ser ut att bli en bra vår för villaägare som siktar på att bygga Attefallshus och hyra ut. Den avsedda ökningen från 25kvm till 30kvm kommer sannolikt att ha en stor påverkan på attraktiviteten av att bo i ett Attefallshus. Förhoppningsvis kommer det att ge Stockholm en injektion på modulhusmarknaden. Bostadsmarknaden i Stockholm är i stort behov av en kick.

Det sker samtidigt en ökning av bruttoytan när Attefallshus kombineras med tillbyggnader av det befintliga huset. Den totala bruttoytans som tidigare har legat på … har nu ökat till totalt 40kvm.

Du kan med andra ord bygga en tillbyggnad på 10kvm samt en Attefallsstuga på 30kvm eller en tillbyggnad på 15kvm och Attefallsstuga på 25kvm.

Ökad tillbyggnadstakhöjd i Stockholm

En stor del av det tilltänkta förslaget är att även den tillåtna takhöjden på tillbyggnader ska ökas. Den nuvarande takhöjden får en ökning upp till det befintliga husets taknock. Det förslaget är främst avsett till en- eller tvåplansvillor i Sverige.

Lite klare och tydligare regler

Det tilltänkta förslaget har inte enbart haft sin grund i att öka byggandet utav Attefalls hus utan även för att ge dem tidigare suddiga reglerna en rejäl tydlighet. Det har varit A och O att ge Villasverige en tydlighet så att beslutsprocesserna ska kortas ned. Allt i syfte att i det långa loppet ge bostadsmarknaden den där efterlängtade kicken som den väl förtjänar.

Duktiga husbyggare för Attefallshus Stockholm?

Det finns ett företag som har lång erfarenhet med just den här typen av husbyggande och det är dessa gubbar. De har hjälpt en mängd med villaägare genom åren och har många goda rekommendationer för er att kika på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *