Vad kostar en energieffektivisering?

En pågående energieffektivisering.

En energieffektivisering är en metod för att nå en effektiv förbrukning av en fastighets energi.

Det är ett beprövat sätt att både spara in på miljön och plånboken samtidigt, och vem skulle inte vilja det?

Denna energieffektivisering kan i sig uppnås genom olika tillvägagångssätt, det kan handla om till exempel VVS, värme, el eller ventilation. Denna ventilationsfirma är extremt duktig på just allting inom energi och det är därför de står ut i mängden. Allt för många firmor i Stockholm är nischade in i enbart ett område och förlorar således en hel del kunder. Därför är det viktigt att arbeta brett inom Energieffektivisering för att inte förlora mark i branschen.

I och med att det finns många olika tillvägagångssätt för att nå det slutgiltiga resultatet är det en kostnad jag inte kan sia om. Det är en stor skillnad kostnadsmässigt om man kikar på till exempel byten till värmeisolerade fönster kontra att installera bergvärmepump.

Bästa metod inom energieffektivisering

Det finns många bra metoder att satsa på när det kommer till energieffektiviseringsområdet. Men jag är personligen ett fan av att byta till LED-lampor, värmeisolerade fönster samt att injustera fastigheten. Det är relativt små entreprenader som varken tar lång tid, mycket pengar, eller ork. Och det slutgiltiga resultatet är otroligt stort samt att investeringen är betald inom enbart ett par år!

Hur mycket kan energiförbrukning sänkas?

Det är lite från projekt till projekt. Men i vissa fall halveras energianvändning i fastigheten medan den i andra fall enbart sänks med en 10%. Så det går inte det heller att sia om den totala minskningen, det är för stor spridning mellan metoderna.

Att investera i solceller kan till och med ha ett resultat så bra att energiförbrukningen är mindre än vad den genererar. I sådana fall har då bostadsrättsföreningen eller privatpersonen möjligheten att sälja el till ett elbolag och faktiskt gå i vinst. Det låter otroligt men det stämmer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *