Fakta om Thailand

Statsskick: Monarki
Yta: 513 115 km2
Huvudstad: Bangkok (med förorter nästan 12 milj inv)
Högsta berg: Doi Inthanon (2 576 m ö h)
Stora floder: Chao Phraya, Mekong
Invånarantal: Över 62 miljoner, svårt att sätta exakt siffra
Valuta: 1 bath = 100 satang
Religion: Buddhister 95%, muslimer, kristna, hinduer och sikher 5%
Språk: Thai är officiellt språk, dessutom talas bla kinesiska dialekter, malay och khmerI Thailand är allt lika omöjligt som det är möjligt. Landet är en salig blandning av bländande teknik och total katastrof på vissa ställen. Thailand är helt klart enligt min mening och förmodligen de flesta andras också, möjligheternas land.Hungrig vid 2 tiden på natten? Inga problem, vi tar en sväng runt hörnet och där ser vi en trevlig liten vagn med osande mat! Smaker och lukter blandas huller om buller på samma sätt som husen. Lyxhus blandat med plåtskjul, du undviker en stilig man i sin nya uppsydda kostym för att i nästa stund snubbla över en tiggande dam med ett ben.

Läs på den här sidan om Thailands kök.

Efter att ha snubblat ner för 30 cm höga trottoarer en hel dag så förstår du snart vitsen när vägarna förvandlas till floder för att en timme senare vara för varma för att sätta foten på. Du får inte ha fötterna på bordet och du får inte klappa någon på huvet, maten smakar inte som hemma och det mesta du beställer på restaurang blir oftast fel (men oftast väldigt gott).

Men vi älskar ändå landet och dess skönhet. Stränderna är elfenbensvita och vattnet kristallklart. Barerna vimlar av vackra flickor som ständigt försöker påkalla din uppmärksamhet. Spriten är billig och ölen smakar som bäst i solstolen på någon av de vackra stränderna.

Kan det bli så mycket bättre? Nej, jag tro inte det. Så vad väntar vi på? Hum?…måste nog vara pengar, så därför har vi Soi Sixten att trösta oss med fram till nästa resa…för en nästa resa blir det för oss som har varit där!

I the land of smile!