Kunniga plåtslagare i Stockholm

Om du äger ett hus eller sommarstuga i närheten av Stockholm kommer du någon gång förmodligen behöva ha hjälp av en plåtslagare. Väder och vind har kanske orsakat någon skada som måste åtgärdas, eller så vill du kanske dra igång ett större renoveringsprojekt.

Ett riktigt hantverk

Plåtarbete är inte så lämpligt för hemmafixaren att ge sig på. För att alla arbetsmoment skall bli riktigt gjorda krävs både utbildning och erfarenhet. Arbete på höga höjder kan också vara skönt att slippa. Dessutom behövs många specialverktyg, som det är ganska onödigt för en privatperson att köpa in.

För oss som står vid sidan och tittar på, ser det ibland ut som rena trolleriet när plåtslagaren skapar färdiga detaljer ur några plåtbitar.

När Marknadsförd plåtslagare stockholm utför sina arbeten, har de faktiskt några ess i skjortärmen: rätt utbildning, ordentlig erfarenhet och gedigna hantverkskunskaper.

Dessutom har de god lokalkännedom. De kan köra raka spåret till sina kunder.

Är plåtslagare bristyrke i Stockholm?

Ja, både i Stockholm och i övriga Sverige är det brist på plåtslagare. Så efter genomgången utbildning kan man vara ganska säker på att få ett arbete.

Inom yrket finns dessutom flera olika yrkesgrenar, som man kan rikta in sig på:

  • Byggnadsplåtslagare – tar hand om alla plåtarbeten som kan behöva utföras på ett hus. Monterar både färdiga detaljer, som hängrännor, och detaljer som de tillverkar på egen hand.
  • Ventilationsplåtslagare – som installerar ventilationen i byggnader. De drar rör, och monterar fläktar och andra komponenter.
  • Grovplåtslagare – som hanterar betydligt grövre material än vad som oftast förekommer i hus. Men om det behövs smidesarbete eller konstruktioner av stålbalkar, är detta rätt hantverkare att kontakta.

Plåtslagaryrket kreativt och skapande. Arbetsuppgifterna varierar stort. Kunskaperna och problemlösningsförmågan ger en riktig yrkesstolthet. En stolthet som dessutom smittar av sig på dig som husägare, när ditt hus har fått ett nytt fint tak eller nya fönsterbleck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *