Recept på god mat

Recept på god mat

Enligt Sixten så har Thailand den helt klart godaste maten och deras fantastiska råvaror och styrkan i maten gör att det vattnas i munnen bara man tänker på det.

Thailändare tycks leva efter en liten annorlunda mat och sovklocka än vi västerlänningar

för de kan stoppa i sig mat när som helst på dygnet, äter när de är hungriga helt enkelt och de flesta äter 8 gånger om dagen, visserligen små portioner men ändå!
Innan vi tar en titt på recepten här nedanför så måste jag få tipsa lite om alla de grillstånd som finns lite här och var i Thailand. Där säljs nämligen en av mina favoriter

när Sixten är i Thailand. Grillspett är det han pratar om, kostar mellan 5 och 20 bath lite beroende på storlek och vart i Thailand du är någonstans. Riktigt goda, måste provas!
Observera att när man skriver thai med vårt skriftspråk så kan man skriva det lite olika, så det kanske inte alltid stämmer med vad ni är vana vid.

De recept som finns här nedan är något modifierade och är så jag själv gör, originalet eller det klassiska, kalla det va ni vill receptet till varje rätt kan skilja sig en aning och det blir sällan så bra som det blir när man äter det i Thailand, men nära nog!