Regler för flyttstädning Uddevalla

Om du planerar att flytta är det viktigt att du har koll på vilka regler som gäller för flyttstädning i Uddevalla. Många lägger inte speciellt mycket tankekraft på flyttstädningen innan dagen för städningen är kommen. Generellt sätt brukar flyttstädningen utföras i samband med att man flyttar ut från en bostad. I vissa fall kan du få tillåtelse att vänta lite innan du genomför flyttstädningen. Det kan exempelvis handla om att din hyresvärd ska renovera din lägenhet efter du flyttat ut vilket möjliggör för dig att städa i ett senare skede.

Är flyttstädning Uddevalla en skyldighet?

Faktum är att om du bor i en hyresrätt är flyttstädning inte lagreglerat i hyreslagen. Du som har hyresrätt har dock alltid vårdplikt när du hyr en bostad, vilket innebär att du är skyldig att ta hand om din bostad under tiden du bor där. Kraven gällande flyttstädning för dig som hyresrätt kan återfinnas i ditt hyresavtal. Gällande bostadsrätt finns det inte heller något som är lagreglerat angående flyttstädning i Uddevalla. Det läggs dock ofta in i avtalet mellan köpare och säljare för att underlätta försäljningen. Man utgår ofta från en standard att åtminstone alla fläckar ska vara borta när köparen flyttar in.

Dåligt utförd flyttstädning

Om en Produktiv flyttstädning uddevalla inte är tillräckligt detaljerat utförd kan det få konsekvenser. Om hyresgästen som flyttat ut eller säljaren av bostaden anlitat en städfirma eller flyttstädat själv är det upp till säljaren att åtgärda eventuella brister i flyttstädningen i Uddevalla. Om du flyttar in i den bostad i Uddevalla som inte är städad ordentligt ska du omedelbart kontakta din hyresvärd alternativt säljaren. Om ni inte kan komma överens, om exempelvis säljaren vägrar fixa städningen, är det mäklaren alternativt hyresgästföreningen du ska kontakta härnäst. De kan vägleda dig till hur du ska agera för att få ditt nyblivna hem rent och fräscht.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *