Visste du att…

Bhumibol Adulyadej är Thailands nuvarande kung och har suttit på tronen sedan 1946 då han efterträdde Kung Ananda Mahidol som faktiskt gav Thailand dess namn.Den thailändske kungen är mycket respekterad över hela Thailand och man skulle nog kunna sträcka sig så långa att säga att befolkningen mer eller mindre älskar sin kung.

Skulle du tala illa om kungen eller vanhedra honom på ett eller annat sätt, ja då skulle jag inte vilja vara du, det vill jag lova!

Tuk Tuk måste nog vara en av de fulaste men samtidigt mest spektakulära färdmedel som Bangkoks gator har att erbjuda sina årliga turister. Det är inte bekvämt för fem öre, men det är ganska billigt och kan nog vara kul att ha testat en när man ändå är här.Dessa små beklädda mopeder finns lite varstans och bli inte förvånad om din tuk tuk förare vill ta en sväng till en klädaffär längs med er resa. Han får då en bensinbiljett av affären som tack för att han har dragit dit kunder.
Muay Thai, eller Thaiboxning som vi västerlänningar kallar det kan ibland vara en ganska brutal sport och inget för de riktigt små kanske.Thaiboxning är Thailands nationalsport och de flesta du träffar har någon gång varit mästare i denna sport av någon märklig anledning. De största matcherna ser man i Bangkok på Lumpini Stadium, men den här sporten finns att skåda över hela Thailand.

På vissa ställen så visas uppgjorda matcher som show för turister, mest japaner givetvis som är flitiga med sina kameror som alltid. Pattaya är ett sånt ställe.

Här kan du läsa lite ytterligare fakta om Thailand.

Soisixten.se varken ägs eller drivs av deras tidigare ägare. Vid ytterligare frågor om Soisixten.se hänvisar jag till Info @ roi . se